Парафіяльна відповідь на пандемію


Коронавірус позбавляє світ від омани всемогутності

o. Раньєро Канталамесcи (проповідник Папського дому) Проповідь у базиліці святого Петра на Велику П’ятницю 2020 року. – уривок

«Хрест Христовий змінив сенс людських болів і страждань. Кожного страждання, фізичного і морального. Це вже не покарання, не прокляття. Страждання відкуплені відтоді, як Син Божий узяв їх на себе. Як найнадійніше переконатися, що напій, який тобі подають, не отруєний? Почекати, доки хтось вип’є з чаші перед тобою. Так і вчинив Бог: на хресті Він на очах усього світу випив чашу болю до дна, показавши, що отрути немає, а на дні келиха – перлина. …

Пандемія коронавірусу зненацька вихопила нас зі ще більшої небезпеки, до якої людство завжди рвалося: з ілюзії всесильності. Як пише видатний єврейський рабин, цього року ми отримали шанс відсвяткувати зовсім особливий пасхальний Вихід – Вихід із «вигнання сумління» (https://blogs.timesofisrael.com/coronavirus-a-spiritual-message-from-brooklyn). Вистачило найменшого й безформного елемента природи, вірусу, щоб нагадати нам, що ми смертні, що військових сил і технологій не достатньо, аби спасти нас. «Чоловік, що живе в багатстві нерозумно, – каже псалом, – подібний до скотини, яка гине» (Пс 49, 21). Скільки правди в цих словах!

Господнє Слово каже про те, що належить насамперед робити в такі миті: волати до Бога. Він Сам вкладає в людські вуста слова, якими можна кричати до Нього, на Нього; іноді це суворі слова, лемент, майже звинувачення: «Устань! Чому спиш, Господи? Устань нам на допомогу і визволь нас Твого милосердя ради. […] Прокинься! Не відкидай навіки!» (Пс 44, 24.27); «Господи, Тобі байдуже, що гинемо?» (Мк 4, 38).»

Повний текст читайте тут: Католицький Медіа-Центр


Виконуючи вказівку Преосвященного єпископа Браяна Байди та розпорядження цивільних органів влади щодо обмеження згромадження людей, повідомляємо, що прилюдно не будемо служити Божественну Літургію та інші богослуження протягом тижня, а також в усі найближчі неділі та свята. Це означає, що  надалі тільки священики разом з дяком будуть служити Святу  Літургії в поданих  наміреннях, особливо за парафію, хворих та померлих. Вірним надано канонічну диспензу (звільнення) обов’язку фізичної присутності на Божественній Літургії у неділі і свята, натомість залишається обов’язок брати участь у Божественній Літургії, яка транслюється сучасними засобами комунікації.

Протягом цього часу випробування вознесімо наші  молитви до Господа, Лікаря нашого тіла і душі, за духовну кріпость та тілесне здоров’я, яких так потребуємо в ці дні. Хай Він допоможе нам своїм миром подолати нашу тривогу і страх  через заступництво Божої Матері та всіх святих.

Остаюсь в Христі Господі

о. Іван Татарин, парох.

Щоб прочитати пастирський лист владики Брайана, натисніть тут.


Святі Тайни

Усі Хрещення (Святі Тайни Християнського Втаємничення) відкликані до подальшого повідомлення. Святі Тайни: Хрещення, Сповіді та Єлеопомазання, будуть уділятися лише у крайній потребі (небезпека смерті).

Якщо б зайшла така надзвичайна ситуація, просимо задзвонити до парафіяльної канцелярії, щоб домовитись (416-244-5333).

Вінчання – просимо задзвонити до церковної канцелярії.

Свята Тайна Сповіді

Єпископ Браян видав декрет про загальне розрішення, яке парох може уділяти протягом наступних декількох тижнів.

Умови отримання загального розрішення наступні:

  • заздалегідь зроблений іспит сумління
  • жаль та постанова поправи,
  • обіцянка приступити до особистої сповіді при найближчій можливості.

Щоб отримати загальне розрішення, потрібно про це попросити, коли прийдете освятити кошики у Великодню суботу. Дивіться розпорядок, який поданий нижче.


Божественна Літургія та Святе Причастя

Оскільки прилюдно не служимо богослужбових відправ у храмі заохочуємо вірних посилити молитву в себе вдома: щодня уділить часу для читання Святого Письма та молитву, особливо в неділю. Подамо тут деякі тексти молитов та посилання на інтернет сторінки з різними молитвами та богослужіннями. Крім того, докладіть зусиль, щоб задзвонити рідним та друзям та моліться один за одного. Просимо пам’ятати, що духовенство нашої парафії продовжує молитися за вас, і ми просимо, щоб ви пам’ятали про нас у своїх молитвах.

Якщо ви хочете пожертвувати на Божественну Літургію в окремому наміренні, будь ласка, не соромтеся зателефонувати або надіслати електронною поштою своє прохання до церковної канцелярії:

Tel 416-244-5333 email: st.demetrius@stdemetriuschurch.ca

Молитва Духовного Причастя

Ісусе, вірую, що Ти – в Пресвятих Дарах. Ісусе, люблю Тебе понад усе і бажаю Тебе всією душею. Я не можу зараз прийняти Тебе таємниче, прийди в моє серце хоча б духовно. Ісусе, обіймаю Тебе, не дай мені ніколи розлучитися з Тобою. Ісусе, моє благо, моя ніжна любов, поклоняюся Тобі кожну мить; Ісусе, Спасителю мій, благослови мою душу.

Додаткові молитви, Святе Письмо, літургія …


Похорони

Наполегливо рекомендуємо та просимо, щобпохоронні відправи проводилися лише у Похоронних Заведеннях.  Необхідно дотримуватися обмежень щодо згромадження, порадившись із родиною померлого. Особи, які перебувають у групі ризику, не повинні бути присутні.

Можна домовитися про Святу Літургію за упокій душі померлого/ої на більш пізню дату. Не може бути тризни в церковній залі.


Літургійний розпорядок

  • Великопосна парафіяльна місія англійською мовою – слухайте онлайн 30 березня 2020 року о 7:00 вечора.
  • Інформація про всі інші Велико Посні та Великодні Богослуження буде подане ближче до дати.
  • Парафіяльне Свячене відкликано.

Пожертви

Дорогі парафіяни та друзі!

Просимо пам’ятати, що парафіяльна канцелярія й надалі відчинена; духовенство та співробітники старанно виконують свої обов’язки. Парафія має постійні витрати і рахунки, які  потрібно оплатити.

Ви все ще можете зробити свої звичайні пожертви поштою, особисто або пожертвувати через інтернет. Якщо ви надсилаєте пожертви поштою (лише чек, без готівки), вкажіть ціль пожертви. Ваш великодній дар любові для священиків також можна надіслати поштою або залишити особисто.

Свічники

Ми продовжуємо приймати намірення та пожертви на запалення свічок. Наше духовенство продовжує молитися у ваших наміреннях, а наші співробітники засвітять у храмі свічки, а ви помолитися вдома.


Please consider making a donation using the button below. You can pay through Paypal or by Credit Card. To request an intention, first enter the amount and method of payment then press donate to enter the details. Please write a brief description or provide the name for the intention where it says “Write a note” before entering your payment details. Thank you.